EU oštro upozorila Srbiju da ne koristi sankcije za svoj izvoz u Rusiju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. kolovoz 2014. u 09:38
Foto: Thinkstock

U srpskom političkom vrhu i medijima još se nagađa je li Srbija dobila službeni demarš od Europske unije.

U srpskom političkom vrhu i medijima još se nagađa je li Srbija dobila službeni demarš od Europske unije u kojemu se "savjetuje" neka Srbija "ne iskoristi ruske sankcije prema EU i neka ne izvozi u Rusiju" ili je to uobičajena diplomatska komunikacija između dvije države.

Mediji u Srbiji prenose pisanje švicarski Neue Zürcher Zeitung koji piše kako su države EU upozorile zemlje kandidate da "ne uskaču u rupe na ruskom tržištu, nastale embargom Moskve na uvoz prehrambenih namirnica iz Unije" i podsjeća da bi povećanjem cijene plina Rusija Srbiju mogla otjerati u bankrot. S druge strane, piše švicarski list, ruski embargo za EU nudi srpskoj poljoprivredi priliku "i to ne samo zahvaljujući sporazumu o slobodnoj trgovini s Rusijom".

Nakon što je srpski premijer Aleksandar Vučić najavio kako će danas odgovoriti na odgovoriti na demarš EU, agenciji Beta je neimenovani izvor u Europskoj komisiji u Bruxellesu izjavio kako "ne zna što je premijer Vučić imao na umu" te podsjetio na poziv šefova diplomacija EU da zemlje kandidati za članstvo budu solidarne s EU kad je riječ o sankcijama prema Rusiji.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Pa tako bi trebalo da bude, svoju politiku prilagođenu politici EU. Treba ipak gledati svoj nacionalni interes prije svega.
Nijemci imaju himnu Deutchland ueber alles, tako bi i ove naše državice morale pronaći i provoditi nešto slično…

Ako Srbija uđe u EU ….svi moraju znati, da će ipak SRBIJA VODITI svoju politiku trgovine…ma, šta god rekli u EU……taman posla…..jel.tako!…
Baš će Srbi njih slušati..

Brisel OVO Brisel ONO pa reko brisel ovako ,pa reko brisel onako RUSIJU NIJE SLOMIO NAPOLEON NI HITLER pa neće ni neka EU .POLITIKA BRISELA NE SLUŽI NARODU NEGO POJEDINCIMA ,I TO TRBA MJENJAT ĆIM PRIJE ,TO BOLJE.

Pa što je s nama bilo drugačije ?
Evo mi smo svoje ubojice izručili njemačkoj, ali ona nama još nije nikoga izručila zbog zastare.
Jedino me čudi sa su sa EDP-om vrlo popustljivi.

New Report

Close