Etihad djelomično napušta Air Serbiju

Autor: Poslovni dnevnik , 12. lipanj 2018. u 21:59
Etihad će zadržati svojih 49 posto udjela u zajedničkoj kompaniji/Borna Filić/PIXSELL

Odluka emiratske kompanije znači odlazak njihovih ljudi s upravljačkih pozicija.

Etihad Airways trebao bi sljedećih dana objaviti da će zadržati svojih 49% udjela u zrakoplovnoj kompaniji Air Serbia, ali da neće obnoviti ugovor o uslugama menadžmenta unutar kompanije, koji ističe 1. siječnja 2019. godine, javlja EX- YU Aviation News.

Kako navodi portal, posljedice prekida tog ugovora su i dalje nepoznate, ali će najverovatnije uključivati odlazak osoblja kojeg je postavio Etihad na ključne upravljačke pozicije, što se poklapa s vraćanjem i određenih odjela iz Abu Dhabija (UAE) u Beograd.

Dio zaposlenih na visokim pozicijama u Air Serbiji su zaposlenici Etihada, uključujući glavnog izvršnog direktora, glavnog financijskog direktora i direktora operacija.

Okvirni dokument o transakciji između Etihada i vlade Srbije navodi da će "prije isteka ugovora o menadžmentu, Etihad predložiti kompetentne ljude srpske nacionalnosti kao kandidate za ključne pozicije unutar Air Serbije".

Ovaj potez, navodi portal, predstavlja djelimično povlačenje Etihada iz Air Serbije, ali kompanija ostaje dio Etihad Airways partnerske alijanse i zajedničkih programa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close