Ericsson osumnjičen za korupciju

Autor: Poslovni dnevnik , 19. lipanj 2016. u 21:59
Kompanija tvrdi da surađuje/Reuters

Švedski mediji pišu da američki SEC istražuje poslovanje kineskog ogranka.

Švedski proizvođač opreme za mobilne telekomunikacije Ericsson pod istragom je američkih vlasti zbog mogućih koruptivnih djela povezanih s njihovim ogrankom u Kini, objavio je švedski list Svenska Dagbladet (SvD), pozivajući se na neimenovane izvore.

SvD je na svojoj web stranici u četvrtak navečer objavio da Američka komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) i američko ministarstvo pravosuđa provode istragu u Ericssonu čije su dionice u burzovnim kotacijama u Stockholmu i na američkom tehnološkom tržištu Nasdaq. Švedski je list nadalje objavio da je bivši izvršni direktor Ericssona u Aziji imao poslovni interes u jednom od dobavljača, čime je prekršio politiku tvrtke, no da je nejasno je li to dio istraga.

Glasnogovornik Ericssona odbio je komentirati medijske napise, rekavši tek da kompanija surađuje s američkim vlastima kako bi odgovorila na pitanja vezana uz njezino poslovanje koja je dobila u ožujku 2013. godine. "Kao tvrtka s izlistanim dionicama uvijek udovoljavamo zahtjevima za javnom objavom svih informacija vezanih uz događanja koja bi mogla imati materijalne posljedice po kompaniju", kazao je glasnogovornik.

Komentirajte prvi

New Report

Close