EPCG želi dionice Rudnika ugljena Pljevlja

Autor: Poslovni dnevnik , 24. siječanj 2018. u 21:59
Talijanskoj kompaniji A2A pripada 39,49, Đukanoviću 11,15, a državi 31,11 posto dionica Rudnika ugljena Pljevlja

Crnogorska elektroprivreda namjerava otkupiti udjele talijanskog A2A i Ace Đukanovića.

Dioničari crnogorskog Rudnika ugljena Pljevlja ovlastili su Odbor direktora da pripremi mišljenje o uvjetima, vrsti i visini naknade po kojima bi Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) mogla preuzeti većinski paket dionica pljevljanske kompanije.

Odluka je donesena na izvanrednoj sjednici Skupštine dioničara, koja se održala u ponedjeljak, i bila je jedina tačka dnevnog reda, prenose Dnevne novine. Na sjednici se prvobitno trebalo raspravljati o odluci o utvrđivanju smjernica za zaključenje dugoročnog ugovora o isporuci ugljena s EPCG-om, za potrebe Termoelektrane Pljevlja, ali je ta tačka povučena. Očekuje se da će o preuzimanju Rudnika ugljena raspravljati i dioničari EPCG-a na izvanrednoj sjednici zakazanoj za 31. siječanj.

Iz EPCG-a su ranije rekli da su zainteresirani za otkup većinskog paketa dionica Rudnika ugljena, koji je u vlasništvu talijanske kompanije A2A i poduzetnika Ace Đukanovića, brata bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića. Talijani i Đukanović su, prema pisanju medija, tražili 6,5 eura po dionici, ali EPCG još nije donijela konačnu odluku o tome. Kompaniji A2A pripada 39,49 posto dionica, Đukanoviću 11,15, državi 31,11, građanima 16,23, a drugim tvrtkama 2,02 posto dionica.

Poslovni prihodi Rudnika ugljena na kraju lipnja prošle godine iznosili su 16,2 milijuna eura i bili su 20,9 posto veći nego u istom razdoblju prethodne godine. Akumulirani gubitak kompanije dosegnuo je 12,5 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close