Ove godine neće isplatiti dividende dioničarima

Autor: Poslovni dnevnik , 08. kolovoz 2019. u 05:05
Foto: Getty Images

Crnogorska kompanija, donedavno u rukama Talijana, prošle godine ostvarila je neto dobit od 44 mil. eura.

Godišnja skupština Elektroprivrede Crne Gore na kojoj će se razmatrati prošlogodišnji izvještaji o poslovanju prema kojima je ostvarena neto dobit veća od 44 milijuna eura, zakazana je za 30. kolovoz, ali je revizorska kuća BDO, kao što su to revizori radili prethodnih nekoliko godine, opet dala "mišljenje s rezervom" na financijske iskaze, zbog nedostatka validnih dokaza o vlasništvu za imovinu kompanije, kao i o otpisu dijela stambenih kredita za zaposlene.

Dioničarima EPCG-a predloženo je da prošlogodišnju neto dobit usmjere u neraspoređenu dobit društva, dakle da se ove godine ne isplate dividende dioničarima, tako da će, ako se ta odluka usvoji, ukupna neraspoređena dobit iznositi 48,6 mil. eura, pišu Vijesti.

Na skupštini dioničara EPCG-a vlasnici bi trebali donijeti i odluku o poništenju vlastitih dionica koje je kompanija otkupila od talijanskog A2A, kao i odluku o smanjenju kapitala.

Do prije dvije godine Talijani su rukovodili EPCG-om, te su i dalje drugi po veličini vlasnici s preostalih 11,92% dionica koje bi uskoro trebao otkupiti EPCG,. Na predstojećoj skupštini kompanije, vlasnici će, među ostalim, odlučivati i o odobravanju zajedničke izgradnje i investiciji u vjetroelektranu Gvozd.

Kako je od ljeta 2018. godine Rudnik ugljena u Pljevljima u istoj grupi EPCG-a, i njegovom 100-postotnom vlasništvu dioničari će razmatrati i konsolidirani financijski izvještaj grupe s posebnim nalazom revizora BDO za 2018. godinu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close