Eksploziju u sjedištu Pemexa izazvao nakupljeni plin

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. veljača 2013. u 10:23
Epa

U podzemnim prostorijama aneksa kompleksa u Ciudad de Mexicu nakupio se plin koji je eksplodirao, rekao je državni tužitelj Jesus Murillo Karam na konferenciji za novinare.

 Meksički državni tužitelj rekao je u ponedjeljak da je istjecanje plina, a ne bomba, izazvalo eksploziju u kojoj je poginulo najmanje 37 osoba u sjedištu državne naftne kompanije Pemex u središtu glavnog grada Meksika.

U podzemnim prostorijama aneksa kompleksa u Ciudad de Mexicu nakupio se plin koji je eksplodirao, rekao je državni tužitelj Jesus Murillo Karam na konferenciji za novinare. Eksplozija prošlog četvrtka u tornju B sjedišta kompanije izazvala je urušavanje dijela donjih katova, pri čemu je poginulo 37 i ranjeno 120 ljudi, rekao je Murillo četiri dana nakon nesreće u kojoj su uništeni uredi Pemexa, četvrtog najvećeg proizvođača nafte u svijetu. "Potvrđujemo da nema nikakvih tragova eksploziva", rekao je državni tužitelj i precizirao da nema kratera, te da žrtve nemaju opekline kakve izazivaju bombe.

Između 200 i 250 ljudi nalazilo se u četvrtak oko 16 sati u području eksplozije, rekao je generalni direktor naftne kompanije Emilio Lozoya. U tornju B čiji je prvih 13 katova uništeno, radi 1.700 djelatnika, a u cijelom kompleksu svakog dana radi 10.000 ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close