EasyJet ne želi spasiti Alitaliju

Autor: Poslovni dnevnik , 19. ožujak 2019. u 21:59
Foto: GettyImages

Prekinuti pregovori.

Britanski niskobudžetni avioprijevoznik easyJet povukao se iz pregovora o spašavanju Alitalije, čija je budućnost postala neizvjesna samo dva tjedna prije isteka roka za usvajanje spasonosnog plana.

Iz EasyJeta su priopćili da su se odlučili povući iz procesa nakon razgovora s talijanskom državnom željeznicom Ferrovie dello Stato i američkom aviokompanijom Delta Air Lines.

EasyJet je u više navrata isticao da ga zanima poslovanje Alitalije na kratkim linijama i njezine pozicije na glavnim zračnim lukama.

"EasyJet se povukao jer je želio kontrolirati (Alitalijino) čvorište u Milanu i koristiti ga za direktne letove, bez usputnog zaustavljanja. To nije dolazilo u obzir", kazao je upućeni izvor.

Talijanska populistička vlada pokrovitelj je plana prema kojem bi Ferrovie u AliItaliju ubrizgale dodatni novac i preustrojile ga u suradnji s partnerima iz avioprijevozničkog sektora.

Ferrovie ne želi preuzeti više od 30 posto udjela. Delta ne želi preuzeti više od 15 posto udjela, a spremni su izdvojiti najviše oko 100 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close