Dvostruko brža cesta Neum-Stolac do 2022. godine

Autor: Poslovni dnevnik , 28. kolovoz 2018. u 21:59
Izvlaštenje zemljišta plaćaju vlada i Ceste FBiH/Duško Marušić/PIXSELL

Gradnju prometnice koja povezuje more s unutrašnjošću BiH financiraju Europska investicijska banka i Svjetska banka.

Do 2022. godine trebala bi biti završena cesta Neum-Stolac koja će povezati more u BiH s ostatkom zemlje i prepoloviti vrijeme putovanja na toj dionici, prenosi Faktor.

U sklopu projekta izgradnje magistralne ceste Neum-Stolac traju radovi na dionici Stari Neum-Kiševo-Broćanac.

Riječ se o završetku radova na poddionici Stari Neum-Babin Do (5,3 km), izgradnji ceste na poddionici Babin Do-Oštrovac (1,7 km) i tunela Oštrovac (190 m). Tu je i izgradnja ceste na poddionici Oštrovac-Broćanac u dužini od pet kilometara, a očekivani završetak radova je veljača 2019. godine.

Radovi na projektu finaciraju se kreditnim sredstvima Europske investicijske banke i Svjetske banke, odobrenim kroz Program modernizacije magistralnih cesta u FBiH, i to za tri dionice.

Za završetak radova na dionici Kiševo-Broćanac predviđena sredstva su u iznosu 6,61 milijun eura.

"Zbog učinkovite realizacije projekta, uvažavajući kompleksnost rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i pribavljanja urbanističko-tehničke dokumentacije, bez koje nije moguće pristupiti izvođenju radova na terenu, a vodeći računa o tehničkim aspektima realizacije projekta, svaka od navedenih dionica je podijeljena na poddionice (kod nabave na lotove). Dakle, imamo ukupno sedam poddionica (sedam lotova)", navode u JP Ceste FBiH. Izvlaštenje zemljišta financiraju Ceste FBiH i vlada FBiH. 

Komentirajte prvi

New Report

Close