DUTB prodao nekretnine vrijedne 104 milijuna eura

Foto: Borna FiliĆ/PIXSELL Foto: Borna FiliĆ/PIXSELL

Slovenska ‘loša banka’ povećala ponudu stanova i poslovnih prostora.

Slovenska “loša banka”, Društvo za upravljanje potraživanjima banaka (DUTB), ove godine prodala je nekretnine iz propalih stambenih i poslovnih projekata vrijedne 103,9 milijuna eura. DUTB ima još 206 milijuna eura vrijedne nekretnine, većinom zemljišta na kojima će dodanu vrijednost stvoriti zajedničkim projektima s investitorima koji žele graditi.

Dobra zarada

DUTB je 2015. godine prodao nekretnine vrijedne 2,33 milijuna eura, 2016. je prodaja porasla na 18,56 milijuna eura, a ove godine do 11. prosinca za 103,9 milijuna eura. Rast je rezultat porasta portfelja nekretnina DUTB-a. Od toga, ove godine su prodana 63 stambena projekta vrijedna 75,7 milijuna eura. Najuspješnije je bilo u slučaju Celovških dvora u Ljubljani od kojih je prodan 221 od 226 stanova i 23 poslovna prostora, te je u odnosu na vrijednosti preuzimanje od Vegrada AM u stečaju ostvareno 12 milijuna eura dodane vrijednosti. Prosječna prodajna cijena bila je 2350 eura po četvornom metru, a ukupan prihod iznosio je 39 milijuna eura.

 

206 milijuna

eura vrijedne su nekretnine koje su još u vlasništvu DUTB-a

Na redu zemljište

Prodani su i drugi stanovi i poslovni prostori, npr. u Bugarskoj i Kopru, gdje će se prodaja nastaviti sljedeće godine. DUTB ima još 98 stambenih i nekretninskih projekata vrijednih 99,1 milijun eura.

Za sljedeću godinu planirana je, između ostalog, prodaja projekta ES Gorica u Kopru, gdje je 164 apartmana i 29 poslovnih prostora.

DUTB je ove godine prodao 95 poslovnih projekata za 28 milijuna eura, a ima još 142 poslovne nekretnine vrijedne 106,9 milijuna eura, kao što su logističke i poslovne zone ili zemljišta u Ljubljani, Celju, Kranju i Mariboru.    

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!