Duško Knežević uskoro će ostati bez Atlas banke

Autor: Poslovni dnevnik , 27. veljača 2019. u 21:59
Dionice banke pod vodstvom privremene uprave bit će ponuđene ulagačima koji nisu dioničari

Središnja crnogorska banka kaže da dioničari, tvrtke iz Atlas Grupe, ne žele dokapitalizirati banku, dok one tvrde suprotno.

Nitko od dioničara Atlas banke nije zainteresiran za njenu dokapitalizaciju, pa će sljedeći korak biti prodaja dionica onima koji nisu dioničari, priopćeno je iz Centralne banke Crne Gore, prenosi portal CdM. 

Naime, Centralna banka Crne Gore tvrdi da nitko od postojećih dioničara Atlas banke u privremenoj upravi, na temelju prava prvokupa, nije upisao i uplatio dionice u iznosu koji je razmjeran njihovom udjelu, za šta je rok bio 30 dana.

Središnja banka je 7. prosinca donijela rješenje o uvođenju privremene uprave u Atlas i IBM banci, u vlasništvu Duška Kneževića, koji je u sukobu s Milom Đukanovićem, predsjednikom Crne Gore i nalazi se u inozemstvu. Ocijenjeno je da je nastavak poslovanja Atlas banke moguć uz dokapitalizaciju.

S druge strane, iz Atlas grupe tvrde da postojeći dioničari žele dokapitalizirati Atlas banku. "Kompanije u vlasništvu Duška Kneževića, koje su većinski dioničari Atlas banke, obratili su pismom s prijedlogom predsjedniku vlade Crne Gore, ministru financija, guverneru CBCG i privremenoj upraviteljici Atlas banke u kojem kojem su predložili sveobuhvatno rješenje za nastavak redovnog poslovanja Atlas banke.

Na taj prijedlog nitko nije odgovorio", kažu iz Kneževićeve banke, dodajući da je njihov prijedlog bio i da se jasno defira daljnja strategija izlaska iz privremene uprave i poslovanja banke, kao preduvjet za dokapitalizaciju. Mogućim kupcima dionica banke prijete tužbama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close