Država prodaje udjel u Jubmes banci

Autor: Poslovni dnevnik , 17. listopad 2018. u 21:59
Nudi se 20,2 posto državnog udjela u Jubmes banci

Banka Poštanska štedionica, koja ostvaruje dobit, ostaje u vlasništvu srpske države.

Srpsko Ministarstvo financija očekuje da će postići dobru cijena za prodaju državnog udjela u Komercijalnoj banci, a istovremeno se kroje i planovi o budućnosti još tri banke kojima je država vlasnik ili ima udjele.

Država planira do kraja godine prodati Jubmes banku u kojoj ima manjinski vlasnički udjel od 20,2 posto, a upravo se osniva radna grupa koja treba osmisliti strategiju i pravac budućeg razvoja Srpske banke, rekli su iz ministarstva za Tanjug.

Plan je da Banka Poštanska štedionica koja posluje kao profitabilna financijska institucija i ostvaruje planove poslovanja, ostane u državnom vlasništvu.

Nakon poziva za izbor financijskog savjetnika za prodaju državnog udjela u Komercijalnoj banci, u ministarstvu očekuju da će se pronaći najbolji budući vlasnik koji će omogućiti daljnji razvoj Komercijalne banke kao velikog sudionika na tržištu.

U Komercijalnoj banci država ima najveći udjel, 41,7 posto, dok je 24,43 posto dionica u vlasništvu EBRD-a, a IFC, član Svjetske banke, ima 10 posto vlasničkog udjela. 

Komentirajte prvi

New Report

Close