Država nema dugovanja za koridor 11a

Autor: Poslovni dnevnik , 27. srpanj 2016. u 21:59
Zorana Mihajlović, potpredsjednica vlade

Vlada tvrdi da nema dugove prema izvođaču iz Azerbajdžana od 26 milijuna eura.

Država ne duguje ni dinar izvođačima na Koridoru 11a dionica Ljig-Preljina biti će puštena u promet u planiranom roku do kraja kolovoza, izjavio je Zorana Mihajlović.

Na pitanje novinara imaju li Koridori Srbije dugove prema glavnom izvođaču Azvirtu iz Azerbajdžana od 26 milijuna eura, kao i da li bi radovi mogli biti zaustavljeni, potpredsjednica tehničke vlade je rekla da ništa nije zaustavljeno i da nije riječ o dugovanju. "Novac postoji i sada je na ministarstvu financija Azerbajdžana da odobri aneks sporazuma", rekla je Mihajlović novinarima. Poručila je kako država, Koridori i Putevi Srbije ne duguju nijedan dinar nijednom izvođaču.

"Ništa ne stoji, do kraja kolovoza će biti puštena ta dionica Koridora 11a. Azvirt i kineski Sinohidro imaju konzorciji i sa njima razgovaramo o nastavku gradnje obilaznice oko Beograda", naglasila je Mihajlović.  Na pitanje kada će se graditi Koridor 11 od Čačka do granice sa Crnom Gorom, ministrica je navela da se razgovara sa kineskim partnerima i kompanijama o modelima financiranja. "Još smo u dilemi o načinu financiranja, to nije frekventan put, ali je strateški važan", rekla je Mihajlović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close