Država i Budvanska rivijera teško do hotela AS

Autor: Poslovni dnevnik , 29. svibanj 2019. u 21:59
Ako zemljište i grubo izgrađeni hotel postanu dio stečajne mase država ih ne može dobiti

Zbog pokretanja stečaja prekida se drugi postupak protiv Nega Toursa Montenegro, vlasnika zemljišta i turističkog objekta.

Država Crna Gora i Hotelska grupa Budvanska rivijera neće moći, nakon raskida privatizacijskog ugovora, u svoje vlasništvo niti sudskim putem brzo povratiti atraktivnu lokaciju u Perazića dolu, nedovršeni Hotel AS, niti će moći naplatiti traženu naknadu štete od bivšeg investitora i propale tvrtke Nega Tours Montenegro, koja je u stečaju od rujna prošle godine.

Država tu imovinu od 36.000 kvadrata zemljišta na obali i grubo izgrađenu zgradu hotela od deset katova gubi ako postane dio stečajne mase. Novom presudom Žalbenog suda, u koju su Vijesti imale uvid, potvrđena je odluka stečajnog suca i predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, da se zbog pokretanja stečaja prekida drugi parnični postupak protiv Nega Toursa Montenegro, a koju su pokrenuli država i Budvanska rivijera. 

Nega Tours je tvrtka koja u katastru ima u vlasništvu uknjiženu vrijednu lokaciju i nedovršeni hotel u Peraziću kao jedini vlasnik, uz zabilježbe tužbe države protiv te tvrtke i njenih osnivača i direktora, ali i zabilježbu Privrednog suda o pokretanju stečaja. 

Zahtjev za pokretanje stečaja nad Nega Toursom u Privredni sud je stigao u kolovozu prošle godine, a tražili su ga radnici tvrtke zbog nemogućnosti da naplate svoja potraživanja. Riječ je o potraživanjima nastalim iz radnog odnosa u razdoblju od 1. studenoga 2014. do 1. studenoga 2015. godine koje nisu mogli prisilno naplatiti. Nega Toursa Montenegro, prema podacima Uprave za nekretnine, ima pravo vlasništva na nekretninama upisanim u vlasničkim listovima. Vlasnik hotela i vrijedne lokacije posljednjih šest godina nije imao nikakvih poslovnih prihoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close