Draghi zadovoljan dogovorom o europskom bankovnom nadzoru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. prosinac 2012. u 08:16
Mario Draghi (Epa)

Dogovor je važan korak prema stabilnoj gospodarskoj i monetarnoj uniji i prema jačoj europskoj integraciji, rekao je Draghi.

Predsjednik Europske središnje banke (ECB) Mario Draghi rekao je u četvrtak da je zadovoljan zbog postizanja dogovora o jedinstvenom nadzoru banaka eurozone, ocijenivši da će on pridonijeti "stabilnoj gospodarskoj i monetarnoj uniji".

"Dogovor je važan korak prema stabilnoj gospodarskoj i monetarnoj uniji i prema jačoj europskoj integraciji", rekao je Draghi u priopćenju. ECB će početi pripreme za uspostavu jedinstvenog supervizora "u roku koji je predvidio Ecofin", vijeće ministara financija Europske unije, nakon završetka dijaloga između Europskog parlamenta, Vijeća i Europske komisije, dodao je Draghi.

Jedinstven nadzor banaka koji će na kraju obuhvaćati ne samo eurozonu nego i druge zemlje Unije koje u njemu budu htjele sudjelovati, neće postati operativan postupno tijekom 2013., kao što se isprva planiralo, nego od 1. ožujka 2014., po tom dogovoru postignutom u četvrtak.

Komentirajte prvi

New Report

Close