Dovršeno preuzimanje Aerodroma Maribor

Autor: Poslovni dnevnik , 15. kolovoz 2013. u 21:59
Aerodrom je kupila tvrtka Aviofun iz slovenskog mjesta Libelič

Novi vlasnik platio 700.000 eura.

Tvrtka Aviofun iz slovenskog mjesta Libelič platila je cijelu otkupnu cijenu za Aerodrom Maribor, potvrdio je stečajni upravitelj Prevent Globala Boris Kaštivnik.

"Novac je stigao na naš račun, provjerio sam," rekao je. Trebalo je platiti još 630 tisuća eura, jer je otkupna cijena zajedno s avansom iznosila 700 tisuća eura. Po riječima Damijana Cehnera, direktora i vlasnika tvrtke Aviofun, koje prenosi list Večer, novac za kupnju mariborskog aerodroma osigurao je u inozemnim bankama, jer kako je rekao "s obzirom na očekivano ulaganje iz inozemstva, nisam htio ugroziti sklapanje posla". "Imamo kupca, ali taj odgađa ulazak. Kod nas tako ne ide, zato smo za obavljanje kupnje sami osigurali novac. Sada ćemo vidjeti, u igri su investitori iz SAD-a i Izraela, zainteresirani su i neki drugi," objašnjava Cehner. "Prvo ćemo se naći s vodstvom aerodroma. Zadržat ćemo ga jer radi dobro," kaže Damijan Cehner, inače pilot.

O svemu tome će sljedećih dana detaljnije razgovarati s direktorom aerodroma Markom Grosom, koji je po tvrdnjama iz njegova ureda trenutno na godišnjem odmoru. Kasnije planiraju početi provoditi plan povećanja prometa u toj zračnoj luci, dok će odmah početi s tehničkim ulaganjima. Kada stečajni upravitelj obavijesti nadležne o plaćanju, na potezu je sud koji treba odrediti sljedeći korak, da se u sudskom registru promijeni ime vlasnika tvrtke. 

Komentirajte prvi

New Report

Close