Dok General Motors dijeli otkaze, njemački automobilski div u Americi otvara novu tvornicu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. studeni 2018. u 15:03
Foto: Getty Images

Proizvodnja bi trebala početi 2020. godine, dodao je Keogh.

Njemački automobilski div Volkswagen razmatra mjesto za novu tvornicu u Sjevernoj Americi u kojoj će se proizvoditi električna vozila za američko tržište, izjavio je čelnik VW-va američkog ogranka.

Potreban je novi pogon za proizvodnju vozila Volkswagenovog brenda koje će tek biti predstavljeno javnosti a cijena će mu biti između 30 i 40 tisuća dolara, kazao je u srijedu na konferenciji za medije novi izvršni direktor grupe Volkswagen za Ameriku Scott Keogh.

Proizvodnja bi trebala početi 2020. godine, dodao je Keogh.

"Mi smo 100 posto u procesu 'trebamo tvornicu električnih automobila u Sjevernoj Americi' i o tome sada raspravljamo", kazao je Keogh novinarima na sajmu automobila u Los Angelesu.

Među mogućim je lokacijama postojeća Volkswagenova tvornica u Chattanoogi, gdje se proizvode Passat i Atlas, budući da ima dovoljno mjesta, ali to ne znači da će ona nužno biti i odabrana za lokaciju, napominje Keogh.

Kako bi proizvodnja započela u zacrtanom roku, do 2020. godine, isprva će nove automobile proizvoditi podizvođači izvan SAD-a, kazao je Keogh. Potom će se proizvodnja prebaciti u novu američku tvornicu, dodao je.

Trenutno najveći udio u američkom tržištu električnih automobila drži Tesla. Volkswagenov zaostaje za tom kompanijom ali nije nužno prekasno da Volkswagen uzme svoj dio kolača u američkom tržištu koje predstavlja "ogromnu priliku", istaknuo je Keogh.

"Zapravo je trenutak za nastup na tržištu savršen", naglašava čelnik VW-ovog američkog ogranka.

"Mora se poklopiti više toga, uobličeno u odgovoru na pitanje 'je li moguće dovoljno smanjiti troškove da se vozila proizvode po određenoj cijeni, da se zaradi dovoljno novca, raspolažete li tehnološkim kapacitetima da proizvedete automobil koji želite staviti na tržište i još da ga tržište prihvati? ", istaknuo je.

"Kad se sve to poklopi, trenutak je idealan za odapinjanje strelice", dodao je.

Projekt električnog automobila sastavni je dio opsežnih VW-ovih ulaganja u električna vozila.

Početkom mjeseca iz najvećeg su europskog proizvođača automobila najavili da će do 2023. godine uložiti skoro 44 milijarde eura u razvoj električnih automobila, autonomnih vozila i novih mobilnih usluga.

Komentirajte prvi

New Report

Close