Dodika prisluškivali u sklopu istrage o pranju novca

Autor: Poslovni dnevnik , 13. studeni 2017. u 21:59
Istraga je usmjerena na Dodikov kredit u Pavlović banci za kupnju kuće/Srđan Ilić/PIXSELL

Sud BiH potvrdio da su protiv predsjednika RS provođene ‘posebne istražne mjere’.

Sud BiH potvrdio je kako je po njegovu odobrenju provođeno prisluškivanje telefonskih razgovora predsjednika RS Milorada Dodika jer je on obuhvaćen istragom o mogućim financijskim zloporabama.

Sud BiH reagirao je nakon što je Dodik novinarima kazao kako je dobio službenu obavijest da su njegovi razgovori prisluškivani, ustvrdivši kako je to "nedopustiv postupak prema predsjedniku republike". U priopćenju Suda BiH potvrđeno je kako su "posebne istražne mjere" protiv Dodika provođene u razdoblju od veljače do svibnja 2016. godine na zahtjev Tužiteljstva BiH.

Takve mjere sud je odobrio jer je Dodik bio među osobama povezanim s istragom o poslovanju Pavlović banke. Njen vlasnik Slobodan Pavlović i nekolicina zaposlenih na odgovornim pozicijama uhićeni su i protiv njih je otvorena istraga zbog sumnje da su počinili kazneno djelo pranja novca. Slučaj je s Dodikom povezan jer je SDS kazneno prijavio Pavlović banku da je Dodiku odobrila fiktivni kredit za kupnju vile u Beogradu, vrijedne 750 tisuća eura.

Prema navodima iz prijave Dodik je kuću kupio gotovim novcem čije podrijetlo nije mogao dokazati, a naknadno odobreni kredit mu je poslužio kako bi prikrio tragove te sumnjive transakcije. Istraga u ovom slučaju još nije okončana. 

Komentirajte prvi

New Report

Close