Dobit banaka u RS 
veća 9,8 posto

Autor: Poslovni.hr , 23. kolovoz 2016. u 21:59
Najveću dobit ostavila NLB Razvojna banka, Foto: PD

Organska proizvodnja najrazvijenija je u Vojvodini, pri čemu je najviše površina pod žitaricama, a velike su mogućnosti i u južnoj i zapadnoj Srbiji.

Banke koje posluju u Republici Srpskoj ostvarile su u prvom polugodištu ove godine dobit koja je iznosila 41,63 mil. KM (oko 166,4 mil. kuna), što je za 9,84 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Podaci iz financijskih izvještaja za prvo polugodište pokazuju da je sedam od osam banaka koje posluju u RS poslovalo pozitivno, dok je gubitak ostvarila samo Hypo banka. Tu banku su olakšice dane korisnicima kredita u švicarskim francima za pola godine stajale 11,1 mil KM, što je utjecalo na njihov polugodišnji rezultat poslovanja.

Kriza u ugašenim Bobar banci i Banci Srpske nije se prenijela na ostatak bankarskog sektora RS, tvrdi Glas Srpske. Najmanju neto dobit od 89.490 KM bilježi Pavlović banka, dok je u najvećem plusu od 13,31 mil. KM prvih šest mjeseci završila NLB Razvojna banka. UniCredit banka ostvarila je dobit od 11,51 mil. KM. 

Komentirajte prvi

New Report

Close