Dijeli se 80.000 vaučera za odmor u Srbiji

Autor: Poslovni dnevnik , 16. lipanj 2017. u 14:15
Foto: Thinkstock

Ove godine bit će podijeljeno dvostruko više kupona za jeftinije ljetovanje nego lani. Ove poticaje ne treba shvatiti kao poklon, već je to realna investicija za državu. U prosjeku, svatko tko koristi vaučer ostvari 7,4 noćenja.

Vaučeri kojim država stimulira odmor u Srbiji su planuli, pišu Večernje novosti. Od planiranih 60.000, podijeljeno ih je 52.000, zbog čega je odlučeno da se sa 100 milijuna dinara osigura dodatnih 20.000 vaučera.

Tako će ove godine biti podijeljeno gotovo dvostruko više vaučera nego lani. Prošle godine bilo je podijeljeno 46.000 vaučera, a ove ukupno njih 80.000. Da dr-žava nije osigurala dodatna sredstva za još 20.000 kupona, akcija bi bila završena ovog mjeseca. U lipnju je već rezervirano osam tisuća preostalih nepodijeljenih vaučera. "Za šest mje-seci smo podijelili ono što smo planirali za cijelu godinu, tako da smo prezadovoljni", rekao je Rasim Ljajić, ministar turizma.

"Ove poticaje ne treba shvatiti kao poklon, već je to realna investicija za državu.  U prosjeku, svatko tko koristi vaučer ostvari 7,4 noćenja, iako je minimalno pet noći", objašnjava Ljajić.

Prema njegovim riječima, veća je i izvanpansionska potrošnja, gosti ostaju duže, sezona je produžena, a oživjele su brojne destinacije, prije svega banje. "Vaučeri će utjecati na to da se ulaže u infrastrukturu", tvrdi Ljajić. Banje su i dalje najtraženije i najposjećenije. Među njima se najviše traži Prolom banja, Vrnjačka banja, Lukovska banja i Banja Koviljača. Od planina, vaučeri se najviše koriste za odmor na Zlatiboru i Kopaoniku.

Komentari (2)
Pogledajte sve

koliko je PD dobio vaučera ?

Hugivz a šit za fašističku prčiju!?

New Report

Close