Deseci mrtvih u terorističkom napadu na istanbulsku zračnu luku

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2016. u 23:18
Foto: Reuters

Turski ministar pravosuđa Bekir Bozdag agenciji Associated Press rekao je da su mu službe javile kako je jedan napadač u jednom trenutku, prije nego je policija zapucala na njega, i sam zapucao iz kalašnjikova.

Tri napadača samoubojice ubili su u utorak u istanbulskoj međunarodnoj zračnoj luci Ataturk 28 ljudi, a ranili 60, objavio je guverner.

Turske vlasti vjeruju da su u napadu sudjelovala trojica napadača samoubojica, dok je ranije bilo objavljeno da se radilo o dvojici.

"Trojica napadača samoubojica izveli su napad. Dvadeset i osam ljudi izgubilo je život a 60 je ozlijeđeno", rekao je novinarima Vasip Sahin.

NBC News pozivajući se na svjedoke javlja da je jedan policajac pokušao rušenjem na tlo spriječiti jednog terorista u njegovu naumu, ali je ovaj potom aktivirao eksplozivnu napravu.

Po informacijama, trojica terorista prije eksplozije pucali su iz vatrenog oružja.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan održao je sastanak s premijerom i čelnikom oružanih snaga u predsjedničkoj palači nakon atentata, objavili su izvori iz predsjednikova ureda.

Nakon napada, policija je počela s evakuacijom zračne luke.

Iako još nema potvrde, turska agencija Dogan, navodeći policijske izvore, javlja da iza napada vjerojatno stoji Islamska država.

Komentirajte prvi

New Report

Close