Deripaska u Crnoj Gori opet u minusu

Autor: Poslovni dnevnik , 08. travanj 2018. u 21:59
Ruski milijarder Oleg Deripaska želi u Crnoj Gori graditi veliki turistički kompleks

Gubitak od 1,6 milijuna eura.

Kompanija Overseas Assets Management, iza koje stoji ruski milijarder Oleg Deripaska, i koje je vlasnik raskošnog ljetnjikovca na rtu Platamuni u Crnoj Gori, poslovala je lani s gubitkom od 1,6 milijuna eura.

To se navodi u financijskom izvješću za 2017. godinu koje je dostavljeno Porezoj upravi, pišu Vijesti. Tako je nastavljeno loše polovanje Deripaskin tvrtke u Crnoj Gori, koja je i 2016. završila s gubitkom od 1,3 milijuna eura. Ukupan akumuliran gubitak sada iznosi 7,4 milijuna eura, dok se vrijednost imovine kompanije procjenjuje na 28 milijuna eura.

Tvrtka čiji je osnivač offshore kompanija Tangril Equites vlasnik je 50.000 kvadrata zemljišta na Platamunima gdje je prošle godine uknjižen i kompleks vila od 2800 kvadrata.

Ljetnjikovac objedinjuje dva središnja, mramorom obložena zdanja od 1600 kvadrata, dok ostalih devet vila ima od 100 do 300 kvadata. 

Deripaska je ranije najavljivao da će osim ljetnjikovca izgraditi cijeli turističko-apartmanski kompleks na 500.000 četvornih metara, koje je preko tvrtke K.P.M. Limited kupio u zeleđu plaža Trsteno i Ploče. Ta tvrtka je prije dvije godine pokrenula proceduru za građevinsku dozvolu, koja se još čeka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close