Delta u Srbiju dovodi BMW-ova električna vozila

Autor: Poslovni dnevnik , 20. siječanj 2017. u 14:17
BMW-ovi modeli dostupni u Deltinim prodajnim salonima

Beogradski Delta Planet prostirat će se na 200.000 kvadrata i bit će najveći trgovački centar u regiji.

Delta Holding, u vlasništvu Miroslava Miškovića, najavila je velika ulaganja tijekom ove godine.

Uz početak izgradnje trgovačkog centra Delta Planet u Beogradu, vrijednog 200 milijuna eura i trgovačkog centra Delta City u Banjoj Luci, najviše pažnje izaziva iskorak na tržištu automobila.  Delta Auto, članica Miškovićevog holdinga, najavljuje da će na srpsko tržište dovesti električne automobile BMW i3, BMW i8, kao i hibridna vozila, te će otvoriti BMW-ov servis za vozila starija od šest godina, uz predstavljanje novih modela BMW-a, Minija i Honde. Delta Auto grupa prošle je godine povećala prihode za više od deset posto.

Izvoz hrane u Rusiju
Miškovićev holding inače najviše prihoda ostvaruje od poljoprivrede. Tako je prošle godine Delta Holding ostvario prihod od 49,47 milijardi dinara (oko 400 mil. eura), a najveći udjel od 54 posto pripada Delta Agraru. U proračun Srbije Delta Holding je 2016. godine uplatio 10,16 milijardi dinara. Prema riječima Dejan Jeremića, potpredsjednika Delte, ove godine će ulaganja Delte Agrar biti udvostručena u odnosu na 2016. i iznosit će gotovo 40 milijuna eura.

Novost su nasade trešanja pokraj Zaječara, gdje će se koristiti najsuvremenija tehnologija sa sustavom za navodnjavanje. Jeremić je dodao kako je cilj Delta Agrara da ove godine ostvari izvoz vrijedan 100 milijuna dolara, najvećim dijelom prodajom voća i povrća i žitarica, te da je u Rusiji registrirana tvrtka koja će se baviti prodajom poljoprivrednih proizvoda. Delta Transportni Sistem povećao je prošle godine prihode za više od 20 posto, pružajući usluge međunarodnog prijevoza u 36 zemalja. Ta tvrtka će uvesti novu uslugu željeničkog transporta i otvoriti nove linija zajedničkog cestovnog prometa za Njemačku i Austriju, a u planu je i proširenje poslovanja na tržištu Slovenije.

 

70 milijuna

eura stajat će izgradnja Delta Cityja u Banjoj Luci

Rast hotelijerstva
Prema riječima potpredsednika Delta Holdinga Živorada Vasića, jedna od značajnih investicija te kompanije je i izgradnja hotela Intercontinental u Ljubljani koji će biti otvoren u rujnu, a u njega je uloženo 50 milijuna eura.  Taj hotel ima četiri kata ispod i 20 katova iznad zemlje, te bazen na 19. katu, a sobe su velike 38 kvadrata. Deltinim hotelima prošle godine su se pridružili i Holiday Inn i Belexpo centar u Beogradu, dok je Crowne Plaza zabilježila rekordnih 100.000 noćenja. Beogradski Delta Planet prostirat će se na 200.000 četvornih metara i bit će najveći trgovački centar u regiji, a u njegovoj izgradnji i poslovanju bit će angažirano oko 4000 osoba. "Izgradnja tog, kao i trgovačkog centra u Banjoj Luci, bit će dva najznačajnja projekta Delte u ovoj godini", rekao je Jeremić. Izgradnja Delta Cityja u Banjoj Luci stajat će 70 milijuna eura, zaposlit će lokalnu građevinsku industriju i otvoriti oko 2500 radnih mesta. 

Premalo 12 mil. eura

Odustaju od obnove Sava centra?
Delta Holding još razmatra hoće li nastaviti sudjelovati na natječaju za obnovu beogradskog Centra Sava, rekao je potpredsjednike kompanije Živorad Vasić. Delta je utvrdila da se rekonstrukcija tog objekta ne može obaviti za 12 milijuna eura, kako se očekuje, već da je nužno 25-30 mil. eura.

Komentari (2)
Pogledajte sve


Jadna li smo mi država kad nas svi izbjegavaju sa kapitalom u širokom luku.

pričao mi je u istri prije nekoliko godina jedan nijemac zašto gradi tvornicu autodijelova u makedoniji, a ne u hrvatskoj. kaže, tamo su me dočekali, otvorili mi firmu u 1 sat, nitko me nije tražio niti lipe mita, građevinska dozvola bila je napravljena u tjedan dana, a sve to uz najniži flat-tax u europi….druge opcije bile su hrvatska, slovačka, srbija…zapadnjaci vole da im se sve odradi, a za uzvrat oni zaposle 100-200-500 ljudi i to je ono čemu trebamo težiti. najviše ih smeta što dolaze investirati , a onda ih nekakav načelnik općine ucjenjuje i traži svoj dio kolača…tada podivljaju i odustane ih 98%. najgora je ta sitna lokalna korupcija kod nas. to će nas uništiti.

Jadna li smo mi država kad nas svi izbjegavaju sa kapitalom u širokom luku.

New Report

Close