Delta Planet u Nišu ostaje na čekanju

Autor: Poslovni dnevnik , 28. siječanj 2019. u 22:00
Foto: PD

Iz Miškovićeve kompanije tvrde da ih Grad Niš dovodi u neravnopravan položaj, dok gradske vlasti odgovaraju da pristojbu za dobivanje vlasništva nad zemljištem plaćaju svi.

Predstavnici grada Niša opovrgli su tvrdnje Delta Holdinga, u vlasništvu Miroslava Miškovića, da je lokalna vlast tu kompaniju dovela u neravnopravan položaj jer je tražila da plati gradske pristojbe koje nije zahtijevala od drugih ulagača, zbog čega je ona zamrzla projekt izgradnje svog trgovačkog centra.

Miškovićeva kompanija ranije je najavljivala početak gradnje Delta Planeta u veljači prošle godine na zemljištu u širem centru grada koje koristi Niš ekspres, čiji su vlasnici Delta Real Estate i konzorcij radnika.

Niš ekspres, koji je gradskoj upravi Niša podnio formalni zahtjev za pretvaranje prava korištenja u pravo vlasništva, još nije platio naknadu za prenamjenu. Budući da se Niš ekspres izjasnio da će naknadu platiti jednokratno, njen puni iznos umanjen je za 30%, te je tvrtka trebala uplatiti 72,196.928 dinara (oko 61.000 eura). Umjesto toga, Niš ekspres se zbog visine naknade žalio Ministarstvu financija, koje je odbilo žalbu. U niškoj gradskoj upravi za Danas kažu da naknadu moraju platiti svi podnositelji zahtjeva za prenamjenu zemljišta, te da su i dalje zainteresirani za investiciju Delta Holdinga. Vrijednost trgovačkog centra Delta Planet je oko 80 milijuna eura. pdv

Komentirajte prvi

New Report

Close