Delta će se javiti na natječaj za kupovinu Centra Sava

Autor: Poslovni dnevnik , 21. studeni 2019. u 21:59
U Centru Sava treba obnoviti 90.000 kvadrata

Prema procjenama iz kompanije Miroslava Miškovića, potrebno je uložiti 50 mil. eura u obnovu kongresnog centra.

Delta Holding, u vlasništvu Miroslava Miškovića, javit će se na natječaj za prodaju beogradskog kongresnog Centra Sava u koji treba uložiti najmanje 50 milijuna eura, rekao je Živorad Vasić, viši potpredsjedik te kompanije. 

"Veliki europski gradovi imaju moderne kongresne centre i u tom poslu odlično zarađuju. Na žalost, Beograd nema centar koji može primiti 7000 ili 8000 ljudi, i zbog toga i grad i država gube značajne proračunske prihode.

Temeljnom obnovom Centra Sava mogli bismo se visoko plasirati na svjetskoj karti kongresnih destinacija", rekao je Vasić za Magazin Biznis.

Na pitanje očekuje li konkurenciju na natječaju za Centar Sava, Vasić je rekao da ne vjeruje da mnogo kompanija u Srbiji zanima taj objekat, niti da je netko spreman uložiti toliko novca i energije da završi cijeli posao, jer treba temeljito obnoviti oko 90.000 kvadrata. 

"Delta ima iskustva u takvim radovima i procijenili smo da je potrebno najmanje 18 mjeseci za takvu obnovu. Planove za to već imamo, a najvažnije je da Centar Sava ostane kongresni centar, a za to je potrebno prilično uložiti u dvorane u objektu.

Također, postoji povezanost između Centra Sava i hotela Crown Plaza, pa i tu imamo neke planove", rekao je Vasić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close