DARS-u čista dobit veća čak 94 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 23. ožujak 2014. u 22:00
Ove godine DARS računa na prihod od cestarina u visini 323 milijuna eura

Profitabilno upravljanje autocestama.

Tvrtka DARS koja upravlja slovenskim autocestama u prošloj je godini imala 45,3 milijuna eura čiste dobiti. koja je veća za 94 posto u odnosu na 2012. godinu.

DARS je poručio da će i ove godine biti u stanju otplaćivati svoje obveze po kreditima koje su znatno više nego u 2012. godini jer mora vratiti 328 milijuna eura. Dobit DARS-a pred odbijanjem poreza u prošloj godini povećala se s 29,4 milijuna eura iz 2012. na 54,6 milijuna, naveo je u DARS u izvješću o poslovanju za 2013. koje je potvrdio i Nadzorni odbor tvrtke.DARS, koji je osnovala država, u prošloj godini zaradio je oko 300 milijuna eura od cestarina, od čega 165 milijuna od prometa teretnih vozila, izravnom naplatom cestarine na naplatnim kućicama.

Ostalo je bio prihod od vinjeta za osobne automobile. Ove godine računa se s povećanim prihodima jer se očekuje veća naplata nakon što su neke cijene cestarina povećane i poboljšana naplata. Ove godine DARS računa na prihod od cestarina u visini 323 milijuna eura. Zato računa da će bez teškoća poslovnu godinu završiti pozitivno iako ga sredinom godine očekuju do sada najveće obveze za vraćanje kredita. 

Komentirajte prvi

New Report

Close