Crnogorskim vinarima potpore do 5000 €

Autor: Poslovni dnevnik , 13. veljača 2019. u 21:59
Cilj potpora su visoki, kvalitetni i stabilni prinosi grožđa/Davor Javorović/PIXSELL

Crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede daje bespovratnu pomoć u iznosu od 50 do 60 posto realizirane investicije, najviše za nove nasade autohtonih sorti vinove loze.

Crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja s mjerama potpore iz Agrobudžeta, za koje je bilo velikog zanimanja prošle godine.

Jedna od tih mjera je i podrška razvoju vinogradarstva i vinarstva, piše portal CdM.

"Danas je objavljen Javni poziv za dodjelu potpora investicijama u vinogradarstvu i vinarstvu za 2019. godinu, kroz koji vinogradari i vinari imaju mogućnost unaprijediti proizvodnju, uz bespovratnu potporu u iznosu od 50 do 60 posto realizirane investicije", priopćeno je iz Ministarstva.

Kako objašnjavaju, cilj potpora je poticanje osnivanja novih i modernizacija postojećih proizvodnih nasada vinove loze, koji će uz redovnu primjenu suvremene agrotehnike dati visoke, kvalitetne i stabilne prinose.

Podržava se i nabava suvremene opreme za proizvodnju i čuvanje vina, koja je osim kvalitetne sirovine, nužna za postizanje visoke kakvoće vina. 

Najveća potpora iznosi 50 posto ukupne vrijednosti prihvatljive investicije, a do 60 posto za osnivanje nasada od autohtonih sorti vinove loze.  Najveća prihvatljiva investicija je 10.000 eura, a najmanja 500 eura, dok najveća potpora iznosi do 5000 eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close