Crnogorci nude Putinu svoju zemlju za ruske vojne baze

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. travanj 2014. u 08:38
Foto: Thinkstock

Kažu da su im “oduvijek bila bliža slavenska braća od onih koji su u minulim vremenima sijali smrt na ovim prostorima”

Žitelji nekoliko sela u Vasojevićima u Crnoj Gori ponudili su svoja imanja predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu da na njima izgradi ruske vojne baze, javlja crnogorski list Dan, a prenose mediji u Srbiji. Mještani Vasojevića na taj način, kako kažu, šalju i poruku Vladi Crne Gore što misle o ulasku u NATO te podsjećaju da je "Rusija kroz stoljeća bila zaštitnik Crne Gore i ostavila duboki trag u povijesnom trajanju Vasovog plemena". Kažu da su im "oduvijek bila bliža slavenska braća od onih koji su u minulim vremenima sijali smrt na ovim prostorima".

Novinaru Dana su rekli kako ih puno toga lijepoga veže za Ruse i da bi s oduševljenjem dočekali rusku vojsku na svojim posjedima dok NATO-u ne mogu oprostiti što su 1999. bombardirali i jedno mjestu u njihovoj blizini gdje su  "pale nevine žrtve, među kojima je bilo i djece".

– Rusija je oduvijek bila naša majka. Ovdje se vjekovima pjevalo – "zapjevajmo svi iz glasa, bez Rusije nema spasa". Moje selo su, između ostalog, nakon Drugog svjetskog rata zvali Mala Moskva. Ljudi iz ovih krajeva su robijali i ginuli za Rusiju. Za sve su to imali dobre razloge, jer je Rusija naša vjekovna uzdanica. Zato sam spreman dio svoje imovine dati Vladimiru Putinu i ruskoj braći kako bi gradili vojne baze. Tako će nas zaštiti od NATO, čija se strategija temelji na porobljavanju svih onih koji otkažu poslušnost Americi – mudruje David Lalić iz sela Cecuni.

Komentirajte prvi

New Report

Close