Crna Gora vidi priliku u liniji Peking-Beograd

Autor: Poslovni dnevnik , 19. rujan 2017. u 22:00
Europu godišnje posjeti 10 milijuna kineskih turista/Grgo Jelavić/PIXSELL

Uspostavljanje redovnog zračnog prometa između glavnih gradova Kine i Srbije šansa za turističke agencije u regiji.

Kineska zrakoplovna kompanija Hainan Airlines uspostavila je prije nekoliko dana redovnu liniju između Pekinga i Beograda, a turoperateri u regiji u tome vide priliku za privlačenje kineskih turista.

"Linija je tek počela i prodaja karata zasad ide dobro. Vjerujemo da će se u budućnosti poslovne veze i broj putovanja između dvije zemlje povećavati.  Optimisti smo po pitanju ove linije", rekao je za portal Aviatica Pier Guo, glavni direktor praškog ureda Hainan Airlinesa, koji je zadužen i za srpsko tržište. Oslanjanjući se na tu liniju, crnogorska agencija Fly Montenegro Travel, najavila je da će ove godine u posezoni imati nekoliko tisuća kineskih turista koji će u turama obilaziti Crnu Goru.

Već od 15. rujna Crnu Goru će u organizaciji Fly Montenegro Travela tjedno posjećivati i grupe turista iz Kine. U razdoblju od listopada do ožujka sljedeće godine dogovorene su veće grupe turista. U crnogorskoj agenciji to vide kao veliku priliku za Crnu Goru da privuče kinesko tržište, jer je poznato da su gosti iz Kine veliki potrošači u svijetu i da mnogo putuju. U 2016. godini više od 100 milijuna turista u svijetu bilo je iz Kine, a u Europi ih je bilo 10 milijuna.

Ana Marojević, izvršna direktorica grupe Fly Montenegro, rekla je Pobjedi da su oni na tom projektu radili uz veliku podršku kineskog veleposlanstva. Nakon tri godine priprema, a zahvaljujući viznim olakšicama koje je vlada osigurala turistima iz Kine od travnja ove godine, kao i izravnoj zračnoj liniji do Beograda, Fly Montenegro je uspjeo ugovoriti stalne ture i planira do ožujka sljedeće godine u Crnu Goru dovesti nekoliko tisuća turista.

Marojević je dodala da imaju potpisane strateške ugovore s najvećim kineskim turoperatorima i da su potvrđene ture od devet dana (četiri dana kroz Srbiju i pet dana kroz Crnu Goru). "Za početak organizacije bilo je nužno i uvođenje izravne zračne linije Hainan Airlinesa Peking-Beograd s vrlo pristupačnim cijenama povratne karte od samo 450 eura. Ture počinjemo iz Beograda, put se nastavlja preko Zlatibora, Žabljaka, Nikšića, Podgorice i primorja Crne Gore", rekla je Marojević. 

Komentirajte prvi

New Report

Close