Crna Gora ulaže 100 milijuna eura u svojih šest skijališta

Autor: Poslovni dnevnik , 01. travanj 2019. u 22:00
Nove žičare i novi kilometri skijaških staza dočekat će goste sljedeće zime

Državna kompanija Skijališta Crne Gore najavljuje dodatne radove za vrijeme ljeta i nove sadržaje u narednoj zimskoj turističkoj sezoni.

Vlada Crne Gore u projekte koji su realizirani, čija je realizacija u toku ili koji su planirani izdvaja 100 milijuna eura za daljnji razvoj zimskog turizma.

Proteklog vikenda na crnogorskim skijalištima završena je zimska turistička sezona 2018/2019. koju Miloš Popović, direktor državnih Skijališta Crne Gore, ocjenjuje uspješnom, nešto boljom nego što je bila ona godinu ranije.

Snijega je bilo dovoljno
"Zimska sezona je počela sredinom prosinca, a Crnoj Gori je radilo šest skijališta: Kolašin, Savin Kuk, Javorovača, Vučje, Štuoc i Hajla. U Ski centru Kolašin 1600, koji je otvoren kasnije zbog instaliranja žičare, za 45 dana sezone prodano je 400 skijaških karata, a na Durmitoru za 109 dana sezone čak 13.000. Sezona je i kada je riječ o količinama snijega na stazama bila jako uspješna, jedna od najboljih u posljednjih šest godina, za nekoliko postotaka bolja od prethodne koja je bila najuspješnija u posljednjih nekoliko godina", kaže direktor Skijališta Crne Gore. 

 

45 km

skijašnih staza bit će za nekoliko godina u skijaškim centrima na Kolašinu

Popović najavljuje dodatne radove za vrijeme ljeta i nove sadržaje u narednoj zimskoj turističkoj sezoni, kako u Kolašinu, tako i u drugim skijaškim centrima.

"Ovo je samo početak razvoja ovog ski centra. Već je raspisana natječajna procedura za novu žičaru-šesterosjed koja će povezati ski centre Kolašin 1600 i Kolašin 1450. Uz tu žičaru radit ćemo oko 9 kilometara skijaških staza. U sljedećih godinu dana imat ćemo 45 kilometara skijaških staza", kaže Popović. Direktor Skijališta Crne Gore kaže da je već zaključen ugovor za gradnju nove žičare na mojkovačkoj strani Bjelasice – ski centar Žarski.  Vrijednost ugovora je devet milijuna eura. Uz žičaru će se graditi i devet kilometara skijaških staza. 

Zaključeni novi ugovori
Na skijalištu Cmiljača, Bijelo Polje, zaključen je ugovor za izgradnju žičare-šesterosjeda vrijednosti devet milijuna eura sa 3,5 kilometra skijaških staza, a pokrenuta je natječajna procedura za žičaru-šesterosjed u ski centru Štedim i Hajla u Rožajama. 

"Zaključen je ugovor za izgradnju žičare-šesterosjeda na Žabljaku vrijednosti milijuna eura sa 4,5 kilometra skijaških staza. Na Žabljaku ćemo graditi i dodatnih 1,8 km skijaških staza", najavljuje direktor Skijališta Crne Gore, dodajući da će u svaki crnogorski skijaški centar bit uloženo još najmanje po sedam milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close