Crna Gora s Kinezima uvodi blockchain i kriptovalute

Autor: Poslovni dnevnik , 10. lipanj 2019. u 22:00
U projektu sudjeluje i Središnja banka CG/ Igor Kralj/PIXSELL

Predstavnici Povjerenstva za tržište kapitala pregovaraju s financijskim vlastima Kine i velikim kompanijama.

Crnogorsko Povjerenstvo za tržište kapitala, u suradnji s Ministarstvom financija i Središnjom bankom, razmatra uvođenje blockchain i tržišta digitalne imovine u Crnoj Gori, rekao je za Dnevne novine Zoran Đikanović, predsjednik Povjerenstva.

On kaže da Povjerenstvo o tome ozbiljno razgovara s financijskim vlastima Kine. Đikanović je istaknuo da postoje nedoumice, jer se trgovina kriptovalutama primjenjuje u mnogo većim ekonomijama, dodajući da se neće ići "grlom u jagode". 

"Više puta smo bili u Kini i razgovarali s financijskim vlastima. U ozbiljnim smo razgovorima o otvaranju blockchain i tržišta digitalne imovine. Čak je u CG otvoren blockchain centar", objasnio je Đikanović.

"Na temelju razgovora u Pekingu i Šangaju s ljudima koji su vlasnici blockchain kompanija još nam ostaju nejasna neka pitanja kad je u pitanju tržište male zemlje. Mi u Povjerenstvo za tržište kapitala vrlo intenzivno radimo na usvajanju najmodernijih i najsuvremenijih financijskih instrumenata.

Zaista, bili smo u neposrednom kontaktu s ljudima koji su to pokrenuli u Aziji, i ne dopuštam da nam netko tko se informira s društvenih mreža drži lekcije o ovom području", rekao je  Zoran Đikanović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close