Connecticut podupro najstroži zakon o kontroli oružja u SAD-u

Autor: Agencija VLM , 04. travanj 2013. u 11:57
SXC

Rigoroznu zakonsku kontrolu oružja u srijedu je sa 105 glasova za potvrdio državni Senat, a ako stupi na snagu, Connecticut će postati treća država koja će je uvesti u SAD-u.

Američka savezna država Connecticut odobrila je dosad najopsežniji i jedan od najstrožih zakona o kontroli oružja u SAD-u. Zakon je to koji je donesen četiri mjeseca nakon pokolja u osnovnoj školi u Newtonu i kojim se na izravan način nastoji spriječiti epidemija oružanog nasilja, javlja RT.

Rigoroznu zakonsku kontrolu oružja u srijedu je sa 105 glasova za potvrdio državni Senat, a ako stupi na snagu, Connecticut će postati treća država koja će je uvesti u SAD-u. Da bi se to ostvarilo, potreban je još samo potpis guvernera Danniela Malloya. Neke od klauzula novog zakona stupit će na snagu odmah nakon odobrenja. Jedna od njih je i ona koja zabranjuje prodaju i kupnju velikih količina oružja.

Osim nje, zakon će postupno ograničiti držanje, kupnju i prodaju streljiva te zabraniti više od sto vrsta oružja. Uspostavit će se i stroži nadzor u školama te potpuna kontrola prodaje svih vrsta oružja.

Komentirajte prvi

New Report

Close