Comcast za Sky sada nudi 26 milijardi funti

Autor: Poslovni dnevnik , 12. srpanj 2018. u 21:59
Foto: Reuters

Medijski divovi, uključujući i Disney, utrkuju se za preuzimanje Skyja koji u Europi ima 20 milijuna pretplatnika a primamljiv je i zbog prijenosa nogometnih utakmica engleske Premier Lige.

Američka kablovska kuća Comcast povisila je u četvrtak gotovinsku ponudu za europsku televizijsku grupu Sky na 26 milijardi funti (34 milijarde dolara), nastavljajući time natjecanje s 21st Century Foxom (21CF) za kontrolu nad grupom sa sjedištem u Londonu. Dan ranije 21st Century Fox povećao je vrijednost svoje ponude za Sky na 24,5 milijardi funti, nadmašivši tadašnjih Comcastovih 22 milijarde funti.

Medijski divovi, uključujući i Disney, utrkuju se za preuzimanje Skyja koji u Europi ima 20 milijuna pretplatnika a primamljiv je i zbog prijenosa nogometnih utakmica engleske Premier Lige. U Comcstu ističu da se “već dugo dive” Skyju. “Smatramo da je riječ o sjajnoj kompaniji i dobroj dopuni našem poslovanju. Današnja objava dodatno naglašava to uvjerenje i spremnost da budemo vlasnik Skyja”, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close