Ciprani će graditi luksuzni hotelski kompleks s pet zvjezdica

Autor: Poslovni dnevnik , 24. kolovoz 2018. u 08:30
Novi hotel niče na vrlo atraktivnoj lokaciji

Prije 12 godina ciparska kompanija kupila je 200.000 kvadrata zemljišta u Crnoj Gori.

Crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) proslijedilo je budvanskom Tajništvu za urbanizam zahtjev tvrtke Adriatic Estate Invetments za izdavanje urbanističko-tehničkih uvjeta (UTU) za gradnju luksuznog hotelskog kompleksa na plaži u Bečićima.

Riječ je o zemljišnom kompleksu od šest hektara, između hotela Splendid i Naftagas, gdje je dopuštena gradnja hotela s depadansama i pratećim sadržajima, pišu Vijesti.

Zemljište je prije 12 godina kupila tvrtka Capital Estate, koju je 2005. osnovala ciparska kompanija Felixport Enterprises Limited, koji je na Budvanskoj rivijeri kupila 200.000 kvadrata zemlje na tri lokacije – Kuljače, Bečići i Crvena glavica.

Ciparska kompanija lani je osnovala tri tvrtke kojima je povjerila upravljanje nekretninama na području Budve. Tako će atraktivnim kompleksom od 61.000 kvadrata na Bečićkoj plaži upravljati tvrtka Adriatic Estate Invetments.

Na svim lokacijama upisana je hipoteka od 100 milijuna eura na ime ciparske kompanije. Ministarstvo održivog razvoja je prije dvije godine raspisalo međunarodni natječaj za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje hotelskog rezorta Capital Estat.

Izabrano rješenje predviđa gradnja luksuznog hotelskog kompleksa s pet zvjezdica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close