Cijeli bi svijet glasao za Obamu – osim jedne zemlje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. listopad 2012. u 16:25
Barack Obama (Epa)

Kada bi svijet mogao glasati na američkim izborima, izgleda da bi Obama pobijedio s velikom većinom u svim zemljama osim u Pakistanu.

Kada bi svijet mogao glasati na predstojećim američkim izborima, izgleda da bi sadašnji predsjednik Barack Obama pobijedio s velikom većinom glasova u svim zemljama osim u Pakistanu, objavio je britanski Times.

Ispitivanje javnog mišljenja, koje je naručio BBC, pokazuje puno veću prekomorsku potporu demokratu Obami nego njegovu republikanskom protukandidatu Mittu Romneyu.

Otprilike 50 posto ispitanika dalo je glas Obami, a samo 9 posto Romneyu. U anketi je ispitano 21.797 ljudi u 21 zemlji.

Samo su ispitanici u Pakistanu rekli da bi željeli da na američkim predsjedničkim izborima u studenome pobijedi Romney.

Francuska je dala najveću potporu Obami – 72 posto ispitanih želi Obamu za predsjednika, što je više nego u Australiji i Keniji gdje Obama ima rodbinu.

Magazin TNT je objavio da bi želio vidjeti rezultate ankete nakon posljednje TV-debate u kojoj je Romney rekao da bi nastavio napade bespilotnim letjelicama u Pakistanu i ograničio pomoć toj zemlji naoružanoj nuklearnim oružjem ako postane predsjednik.

Ispitivanje je proveo GlobeScan/PIPA između 3. srpnja i 3. rujna ove godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close