Chavezu se ponovno pogoršalo zdravlje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. ožujak 2013. u 09:34
Epa

Chavez prima vrlo jaku kemoterapiju i druge tretmane, rekao je ministar Villegas i dodao da je njegovo je stanje i dalje vrlo ozbiljno.

Zdravstveno stanje venezuelanskog predsjednika Huga Chaveza, koji boluje od raka, ponovo se pogoršalo nakon nove i teške infekcije dišnih puteva i njegovo je stanje teško, objavila je u ponedjeljak navečer vlada u Caracasu.

"Pogoršanje respiratorne funkcije povezano je s padom imuniteta, svojstveno je za njegovo kliničko stanje", rekao je ministar komunikacija Ernesto Villegas koji je pročitao priopćenje za medije iz vojne bolnice u Caracasu. On je dodao da Chavez sada ima novu i tešku infekciju. Hugo Chavez se 18. veljače nenajavljeno vratio u Caracas gdje je odmah primljen u vojnu bolnicu, nakon više od dva mjeseca hospitalizacije u Havani gdje je u prosincu bio na četvrtoj operaciji raka dijagnosticiranog u lipnju 2010. u području zdjelice.

Chavez prima vrlo jaku kemoterapiju i druge tretmane, rekao je ministar Villegas i dodao da je njegovo je stanje i dalje vrlo ozbiljno. Chavez (58), koji je na vlasti od 1999., diše uz pomoć kanile nakon traheoktomije izvedene zbog respiratornih komplikacija nakon četvrte operacije 11. prosinca na Kubi. On također teško govori, navela je vlada.

Nakon posljednjeg medicinskog izvješća prije 11 dana njegovo zdravstveno stanje je zabrinjavajuće, ali vlada ustrajno ponavlja da pacijent i dalje upravlja zemljom koja raspolaže najvećim rezervama nafte na svijetu, no ne uspjeva stišati glasine o stvarnom zdravstvenom stanju predsjednika. U ponedjeljak je ministar Villegas ponovno optužio "strane laboratorije" i "venezuelansku desnicu" da pripremaju rat kako bi izazvali nasilje, koje bi poslužilo kao izgovor za stranu intervenciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close