Charlie Hebdo izlazi sljedećeg tjedna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. siječanj 2015. u 15:08
Foto: Reuters

Dvanaest osoba ubijeno je u srijedu u napadu na sjedište lista, u središtu Pariza.

Novinar Charlie Hebdo, Patrick Pelloux je rekao u četvrtak da će satirički tjednik, čija je redakcija desetkovana u srijedu u terorističkom napad kada je ubijeno 8 novinara i karikaturista, izaći sljedećeg tjedna.

"Nastavit ćemo, odlučili smo sljedeći broj objaviti sljedećeg tjedna. Svi se slažemo u tom pogledu", rekao je Pelloux.

"Teško je, ali Charb, glavni urednik, ubijen u srijedu, uvijek je govorio da list mora izaći pod svaku cijenu", objasnio je.

Ostatak ekipe Charlie Hebdoa sastala se u podne i razgovarala o budućnosti lista, objasnio je glavni urednik Gerard Biard.

"Nešto ćemo objaviti sljedećeg tjedna, ali još ne znamo u kojem obliku", rekao je.

Dvanaest osoba ubijeno je u srijedu u napadu na sjedište lista, u središtu Pariza.

Taj napad, najsmrtonosniji u 50 godina u Francuskoj, izazvao je val emocija i solidarnosti, posebice medija koja su ponudili pomoć Charlie Hebdo.

Godne 2011. kada je sjedište Charlie Hebdo izgorjelo u požaru, vjerojatno odmazdi za objavljivanje karikatura Muhameda, dnevni list Liberation je ponudio smještaj redakciji tog tjednika.

Francuski nacionalni listovi su svi na naslovnici u četvrtak istaknuli crnu traku u znak žalosti. Ispred sjedišta tjednika, stotine ljudi su defilirale nakon napada i donosile cvijeće i svijeće a u četvrtak u podne je minutom šutnje odana počast žrtvama.

Teško pogođen napadom, tom tjedniku je već prijetio stečaj jer je bio u gubitku i prodavao je prosječno oko 30.00 primjeraka, a nedavno je uputio poziv za uplatu donacija kako ne bi propao.

Komentirajte prvi

New Report

Close