CG od ove sezone očekuje milijardu eura

Autor: Poslovni dnevnik , 26. lipanj 2017. u 22:00
Unatoč negativnoj kampanji u Rusiji više je turista iz te zemlje/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Lani je Crnu Goru posjetilo 1,8 mil. gostiju što je šest posto više u odnosu na 2015.

Crna Gora posljednjih godina bilježi stalan rast turističkog prometa i prihoda ostvarenih od turizma, a od ove sezone očekuje se prihod od blizu milijardu eura, priopćila je Željka Radak-Kukavičić, direktorica crnogorske Nacionalne turističke organizacije.  

Prema njenim riječima, očekuje da će se trend rasta prometa nastaviti i u ovoj turističkoj godini, te da će biti veći broj gostiju i ostvarenih noćenja nego prošle godine kada je Crnu Goru posjetilo oko 1,8 milijuna turista, šest posto više u odnosu na 2015. Prošle godine je ostvareno oko 11,25 milijuna noćenja što je za 1,76 posto više u odnosu na 2015.

 "Kada je riječ o financijskim učincima, podsjećam da je prema podacima Centralne banke (CBCG), prošle godine prihod ostvaren od stranog turističkog prometa iznosio oko 870 milijuna eura, a očekujemo da će ove godine biti premašen, te da ćemo se približiti milijardi eura", rekla je Željka Radak-Kukavičić.  Zanimljiv je podatak, kako je navela, da je unatoč negativnoj kampanji koja se vodi u Rusiji, za prva četiri mjeseca u hotelima u Crnoj Gori boravilo oko 5850 turista iz te zemlje, što je oko 24 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close