CG dodjeljuje osam koncesija za vodu

Autor: Poslovni dnevnik , 14. ožujak 2018. u 21:59
S nekima od dosadašnjih koncesionara ugovori su raskinuti/FOTOLIA

Trajanje koncesije ovisit će o vremenu potrebnom za povrat ulaganja i ostvarenje dobiti.

Osam izvora za flaširanje i još dva za korištenje vode za tehnološke potrebe crnogorskih kompanija bit će izdano u koncesiju ove godine, odlučila je crnogorska vlada na posljednjem zasjedanju, pišu Dnevne novine. 

Trajanje koncesije na javnom vodnom dobru ovisit će o vremenu potrebnom za povrat investicija i ostvarivanje dobiti i ne može biti duža od 30 godina. Na popisu izvora vode za flaširanje ove godine su dva izvora u Šavniku, tri u Nikšiću i po jedan u Mojkovcu i Rožajama, kao i tri bunara pokraj Cetinja.

Dva izvora Zmajevca kod sela Donja Bukovica, izvor Šanik rijeke Zaslapnice u selu Nudo, Bukovik u Gornjem Morakovu, u nikšićkoj Župi, te vrelo Ravnjak kod Mojkovca, već su bile izdani u koncesiju, ali su ugovori raskinuti.

Slično je s izvorom Lučičko vrelo u Grahovu kod Rožaja, gdje je je pokrenut raskid ugovora s koncesionarom Aqua Plus Pro Vita iz tog grada.

Zbog interesa potencijalnih koncesionara u nikšićkoj općini bit će ponuđeni izvori Zaslapnica u blizini sela Zaslap, te Sirovac kod Boana, na obiteljskom imanju podnositelja inicijative Vukašina Stanića. Posebne izvore tvrtke će dobiti za tehnološke potrebe. 

Komentirajte prvi

New Report

Close