Calzedonia otvorila novu tvornicu, gradit će još dvije

Autor: Poslovni dnevnik , 22. rujan 2014. u 22:00
Calzedonia proizvodi čarape, odjeću, kupaće kostime...

Broj zaposlenih mogao bi se na kraju popeti na pet tisuća.

Talijanska Calzedonia u Subotici je otvorila svoje nove proizvodne pogone, a njezino je vodstvo pritom najavilo i izgradnju novih tvornica u Rumi i Apatinu.

Kad se tome pridoda već postojeća tvornica u Somboru, ta kompanija uskoro će u susjednoj državi zapošljavati oko 4000 ljudi. Štoviše, najavio je na otvaranju subotičkog kompleksa predsjednik Uprave Calzedonije i njezin suosnivač Sandro Veronesi, broj zaposlenih radnika u Srbiji mogao bi se na kraju popeti i na 5000. Na otvorenju nove tvornice, u koju je uloženo oko 20 milijuna eura, bio je i srbijanski premijer Aleksandar Vučić koji je vodstvu talijanske tvrtke poručio da će im zemlja kojoj je na čelu ponuditi najbolje uvjete u regiji, ističući kako kompanije iz Srbije mogu izvoziti i u Europsku uniju i u  Rusku Federaciju pa Kazahstan, Tursku. "A tako će biti i ubuduće", napomenuo je.

Inače, Calzedonia je u Srbiju stigla 2011. godine nakon što je s tamošnjim vlastima potpisala Memorandum o razumijevanju. Potom je u toj zemlji osnovala tvrtku kćer – Gordon, a krajem prošle godine Calzedonijine majice brenda "Intimissimi" počele su se proizvoditi u tvornici na lokaciji Industrijske zone "Mali Bajmok" kraj Sombora. Inače, grupa Calzedonia zapošljava ukupno 26.000 ljudi, dio i u Hrvatskoj gdje imaju proizvodni pogon u Varaždinu, a najavljena je i gradnja  velikog regionalnog logističkog centra u tamošnjoj poslovnoj zoni. Ova talijanska tekstilna grupacija diljem svijeta ima 1750 trgovina. 

Komentirajte prvi

New Report

Close