Čak 35 posto više srpskih turista na odmoru u Albaniji

Autor: Poslovni dnevnik , 18. kolovoz 2017. u 13:30
Plaža u Draču, novom srpskom ljetovalištu

Puni pansion sa šest noćenja u Draču, s prijevozom iz Gnjilana, stoji 180 eura, plaže su čiste, a cijene pristupačne.

Broj srpskih turista koji se posljednjih godina odlučuju za ljetovanje na albanskoj morskoj obali je u porastu, piše list Danas.

Prema procjenama iz turističkih agencija iz Bujanovca i Preševa, koje su prodavale aranžmane za tu novu turističku destinaciju, najveće zanimanje vladalo je za odmor u Draču. Iz turističke agencije Globi Travel iz Bujanovca objašnjava da su srpski turisti najčešće odlazili u Drač, gde je puni pansion sa šest noćenja i prijevozom od Gnjilana stajao 180 eura.  "Broj srpskih turista koji su ove godine preko naše i drugih agencija s juga Srbije ljetovali u Albaniji veći je za 35 posto u odnosu na prošlu godinu i nitko nije imao primjedbe na aranžmane.

Mnogi su otišli vlastitim prijevozom, ali i organizirano iz Gnjilana", objašnjavaju iz agencije.  Najekskluzivnije mjesto za ljetovanje je Saranda, u kojoj cijena cijelog aranžmana s prijevozom i punim pansionom za šest noćenja iznosi 275 eura u srpnju do 225 eura početkom rujna. Tu su i Vlora, Velipoja i Shjengjin, kao i još uvijek u početnom turističkom razvoju Himera, Jale i Spile.

U Albaniji se iz godine u godinu sve više ulaže u morski turizam pa raste i zanimanje, a cijene su vrlo pristupačne i za standard srpskih turista s juga Srbije. Prednjači mediteranska kuhinja, a posebno je popularna talijanska sa specijalitetima koje su tamošnji ugostitelji usvojili radeći u restoranima po Italiji. U odnosu na Grčku, izvanpansionska potrošnja jeftinija je i do 30 posto.

Cijena povratne autobusne karte iz Gnjilana za Drač plaća se do 20 eura, a 25 eura za Sarandu. Najviše turista koji su se odlučili za odmor na albanskom moru ove godine bilo je iz Rumunjske, Njemačke i Francuske. Miodrag Stojković iz Vladičinog Hana već nekoliko godina s obitelji ljetuje u Albaniji i kaže da Albanci čine krupne korake u usvajanju europskih standarda. "Plaže su čiste i uređene, a domaćini ljubazni prema svim gostima. Posebno poštuju turiste iz Srbije, ne obraćajući pažnju na nikakva politička pitanja, već se trude da vam budu na usluzi na svakom koraku. Sporazumijevanje je najbolje na engleskom jeziku, iako mnogi znaju i talijanski i srpski jezik", objašnjava Stojković. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Pogledaj nekretnine u Albaniji i na albanskoj obali…….

povecanje sa 200 na 270 turista je takodjer 35% zar ne?
🙂

New Report

Close