C. Slim odustao od Telekoma Srbija

Autor: Poslovni.hr , 18. kolovoz 2015. u 22:00
Arhivska fotografija: DPA / Pixsell

Telekom Austria i America Movil nisu između osam kompanija koje su predale svoju ponudu za kupnju 58,11 posto Telekoma Srbija.

Meksički milijarder Carlos Slim, vlasnik kompanije America Movil, koja je većinski vlasnika Telekoma Austria, odustao je od natjecanja za kupnju Telekoma Srbija, javlja bečki dnevnik Die Presse, navodeći kao razlog previsoku cijenu i malu profitabilnost.

Tako Telekom Austria i America Movil nisu između osam kompanija koje su predale svoju ponudu za kupnju 58,11 posto Telekoma Srbija, budući da, kako navodi list, Srbija nije uspješno tlo za Telekom Austria.

Austrijski operater je već 2011. pokušavao kupiti Telekom Srbija, ali im je cijena bila previsoka, Austrijanci su za 51% Telekoma Srbija nudili 1,1 milijarde eura, srpska vlada je tražila 1,4 milijarde eura. Usto, Telekom Austria već je prisutan na tržištu Srbije s trećim operaterom VIP Mobileom, od kojeg bi morao odustati ulaskom u Telekom Srbija.

Die Presse tvrdi da je Srbija odredila da 58,11% Telekoma Srbija neće prodati ispod 1,1 milijarde eura, čime je “ljestvica za zainteresirane postavljena vrlo visoko”, a među njima su Deutsche Telekom, Telekom Slovenije, ruski operater MTS, kao i nekoliko fondova.

Neimenovani stručnjak u austrijskom listu tvrdi da su zbog niske profitabilnosti i potrebnog restruktuiranja očekivanja od cijene previsoka. Telekom Srbija ima 9000 zaposlenih, a u prvih šest mjeseci ove godine povećao je operativnu dobit za 5,7%. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

možda se zainteresirao za HT, pa mu jučer krenuli pripremati cijenu

kao i kod nas … sve treba privatizirati prije ulaska u eu da slucajno ne bi stranci morali platiti previse.
deja vu i nazalost po srbe isti scenarij na djelu.

New Report

Close