Budweiser i investicijski fond iz UAE-a zainteresirani za Nišku pivovaru

Autor: Poslovni dnevnik , 26. siječanj 2015. u 15:25
Tvornica ne radi od 2012. godine

Nakon četiri neuspješne prodaje cijena tvornice spuštena je na 240 milijuna dinara.

Nakon četiri neuspješna pokušaja prodaje Niške pivovare, budući da nije bilo zainteresiranih ulagača, početna cijena od 400 milijuna dinara znatno je smanjena, tako da će se na novoj licitaciji 19. veljače tvornica prodavati za 240 milijuna dinara.

Dokumentaciju su, kako doznaju Večernje novosti, otkupili Emaar Properties, investicijski fond iz UAE-a koji će graditi Beograd na vodi, američki Budweiser  i jedna bugarska kompanija. Niška pivovara ima potencijala da zauzme dobru poziciju na tržištu piva, zbog kvalitetne opreme i kapaciteta za proizvodnju 200 hektolitara piva godišnje, tvrde Novosti. Pivovara u kojoj je proizvodnja prekinuta u listopadu 2012. godine nudi se na prodaju kao proizvodno-poslovna cjelina u čijem sastavu se nalaze objekti na površini od 22.620 četvornih metara, izgrađenih na oko 3,65 hektara državnog zemljišta.

Inače, najniža cijena po kojoj se može prodati Niška pivovara iznosi 160 milijuna dinara, odnosno 20 posto od procijenjene vrijednosti od 800 milijuna dinara. "Kod stečaja kupac mora odmah isplatiti ono što je kupio, nema odgođenog plaćanja, nema obveznica i mjenica", kaže Ljubomir Kostić, stečajni upravitelj Niške pivovare, koji ističe da kompaniji nije u interesu da se prodaja i dalje odgađa. Problem su i prilično veliki troškovi održavanja i osiguranja objekata. 

Komentirajte prvi

New Report

Close