Budvu čeka nastavak betonizacije unatoč novoj gradskoj vlasti

Autor: Poslovni dnevnik , 10. siječanj 2017. u 21:59
Važećim planom predviđena je gradnje višekatnih tornjeva

Uoči promjena urbanističkog plana podgorička tvrtka traži dozvolu za gradnju.

Safiro Beach Resort, kompanija iz Podgorice, podnijela je crnogorskom Ministarstvu održivog razvoja zahtjev za dobivanje građevinske dozvole za gradnju turističko-hotelskog kompleksa na Jadranskom sajmu, u središtu Budve. Riječ je o zemljištu od 8456 četvornih metara, na kojem je Detaljnim urbanističkim planom (DUP) Budva-centar predviđena gradnja višekatnih tornjeva od 68.000 kvadrata.

Zemljište koje je bilo u vlasništvu Jadranskog sajma, tvrtke Duška Kneževića, uknjiženo je na kompaniju Safiro Beach Resort, koju je osnovala ciparska tvrtka Expom Hotel Partners. Osim hotelskih i turističkih kapaciteta, plan predviđa i gradnju poslovnih zgrada, s neograničenim brojem katova.

Problem je u tome što zahtjev za dobivanje građevinske dozvole dolazi kada nova gradska vlast u Budvi najavljuje odgodu DUP-a Budva-centar.  Vlast namjerava dopustiti gradnju isključivo hotela i obiteljskih kuća do 500 kvadrata, a moratorij je stavljen na gradnju condo i aparthotela, kao i stanova i apartmana za tržište.  Na zemljištu Safiro Beach Resorta upisana je hipoteka Pireus banke, koja ima hipoteku i na susjednoj parceli u vlasništvu Jadranskog sajma, te na nekretnine u Budvi koje imaju tvrtke povezane s Kneževićem. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

..ovo je trusno područje….to nitko ne zna kad tamo ulažu toliko novaca….što ako se opet desi potres.
zaboravili ste povijest-.

New Report

Close