Budva raskida ugovor s Nijemcima

Autor: Poslovni dnevnik , 29. kolovoz 2018. u 21:59
Njemački WTE uložio je 56 mil. eura u izgradnju postrojenja/Duško Jaramaz/PIXSELL

Grad će osnovati tvrtku koja će upravljati postrojenjem za pročišćavanje otpadnih voda.

Općina Budva osnovat će tvrtku Otpadne vode koja će preuzeti upravljanje nad postrojenjem za pročišćavanje otpadnih voda u bečićkom naselju Vještice.

Odluka o osnivanju tvrtke, kako je Vijestima potvrdio čelnik gradske skupštine Đorđije Vujović, naći će se na sljedećem skupštinskom zasjedanju koje je zakazano za 4. rujan.

Time se stavlja točka na poslovnu suradnju Općine Budva s njemačkom kompanijom WTE Wassertechnik i austrijskim koncernom EVN koji su izgradili i upravljali projektom. Još se ne znaju sve pojedinosti, ali nova tvrtka bi trebala zapošljavati 10 do 12 radnika, koji su prošli obuku kod kompanije WTE, a svim zaposlenima ponuđeno je da prijeđu u novu tvrtku.

Očekuje se da bi Općina i inozemni partneri trebali u sljedećih nekoliko mjeseci, a najkasnije do kraja godine, potpisati sporazumni raskid ugovora.

Prije toga bi slovenska konzultantska kuća Dr Duhovnik koju je angažirala Općina Budva trebala pripremiti superviziju projekta i utvrditi točan iznos koliko je uloženo u projekt.

Kompanija WTE se zadužila 56 milijuna eura za izgradnju postrojenja, a prema dogovoru iz svibnja s Općinom i crnogorskom vladom napustit će projekt.

Komentirajte prvi

New Report

Close