Milijunski posao: Ponovno dopustili stanogradnju u središtu grada

Autor: Poslovni dnevnik , 07. ožujak 2019. u 08:15
U već pretjerano izgrađenoj Budvi podizat će se novi stanovi za tržište

Ministarstvo održivog razvoja i turizma naredilo je uklanjanje šest popularnih diskoteka na otvorenom jer navodno smetaju hotelima.

Milijunski posao koji se godinama odvijao u stanogradnji, i koji je prethodne dvije godine bio dopušten samo u predgrađu već preizgrađene Budve, sada se može ponovno preseliti u samo središte grada i na najatraktivine lokacije koje su ostale neizgrađene. 

Građevinski lobi može slobodno odahnuti, jer je moratorij na izgradnju stanova u najatraktivnijem dijelu Budve i Petrovca, uz samu obalu, službeno ukinut, pišu Vijesti. U crnogorskom Službenom listu nedavno je objavljeno da su izvan snage stavljene odluke o izmjenama i dopunama detaljnih urbanističkih planova Budva centar i Petrovac centar, donesene još 2013., a na koje se aktualna vlast u Budvi pozvala prilikom uvođenja moratorija na gradnju stanova, apartmana, te ostalih građevina koje sadrže stanove namijenjene prodaji.

 

500 kvadrata

mogla je biti površina obiteljskih kuća u središtu Budve

U uskom pojasu uz obalu od Avale do Zavale i uz petrovačko šetalište, mogli su se graditi samo hoteli s pet zvjezdica, a u početku je bilo dopušteno i podizanje obiteljskih kuća do 500 četvornih metara, dok je sva ostala gradnja bila zaustavljena. "Moratorij nisam ja ukinuo, jer ga je uvela lokalna vlast, dok se ne završi izrada DUP-ova Budva centar i Petrovac centar", rekao je Pavle Radulović, crnogorski ministar održivog razvoja i turizma.

Istovremeno, Ministarstva održivog razvoja i turizma objavilo je da je zajedno s JP Morsko dobro, uz suglasnost općine Budva, donijelo "konačnu odluku" o uklanjanja šest otvorenih diskoteka koje su posjećivali brojni gosti. Tzv. privremeni objekti trebaju biti uklonjeni do kraja ožujka. "Pokraj diskoteka nalaze se ili se grade hoteli s četiri i pet zvjezdica i krajnje je neozbiljno imati takvu ponudu u njihovoj blizini", rekli su Pobjedi iz ministarstva.

Umjesto diskoteka bit će zelene površine, a uskoro će početi projektiranje promenade.  "To je katastrofalna odluka jer će od metropole turizma koja je nudila najbolji ljetnji provod u regiji Budva postati umirovljeničko odmaralište jer će u sezoni raditi samo dvije diskoteke", rekao je Slaven Lekić, jedan od šest zakupaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close