Budva podbacila, nautičari vole Kotor

Autor: Poslovni dnevnik , 21. srpanj 2014. u 22:00
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Manje gostiju na cijeloj budvanskoj rivijeri i to u svim tipovima smještaja.

Na budvanskoj rivijeri boravi manje turista nego u istom razdoblju prošle godine, tako na području od Buljarice do Jaza boravi 44.094 turista, što je četiri posto manje.

Od ukupnog broja turista, domaćih je bilo 1356, a stranaca 42.738, objavila je Turistička organizacija Budve. Od ukupnog broja turista, domaćih je bilo 1356, a stranaca 42.738. Najviše gostiju, njih 31.699 bilo je u privatnom smještaju, od kojih su 30.492 stranci, što je tri posto manje nego početkom glavne sezone prošle godine, piše Pobjeda.Manje turista nego prošle godine je i u hotelima, i to sedam posto, pa ih je ukupno 11.878, od čega 11.729 stranaca.

Međutim U kampovima i hostelima više je turista nego prošle godine pa je u kampovima 254 ili 18 posto više, a u hostelima 19 ili 19 posto više), ali oni, kako se ističe u priopćenjuTurističke organizacije Budve, slabo utječu na ukupan turistički promet. Iako je smeštaj u odmaralištima među jeftinijima, broj turista u njima je 16 posto manji nego lani.Kako piše Pobjeda, u  Kotoru je nešto bolje. Tako je direktor Luke Kotor Vasilije Kusovac rekao da se glavna sezona realizira planiranim tokom i uz značajna povećanja broja jahti, kao i putnika sa kruzera. "Imamo tri broda manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, ali i povećanje broja putnika. To znači da dolaze brodovi većih kapaciteta", kazao je Kusovac.Kaže da je u segmentu jahtinga 17 posto veći broj plovila, kao i nautičkih turista. 

Komentirajte prvi

New Report

Close