Budva gradi najveći vodeni park na Jadranu

Autor: Poslovni dnevnik , 29. travanj 2015. u 15:46
Prva faza gradnje bit će završena do 15. srpnja

Turistička atrakcija prostirat će se na 42.000 kvadrata koje je u zakup uzela tvrtka Aquaterra Solutions.

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, izvršni direktor kompanije Aquaterra Solutions Denis Ipolitov i član Uprave Sahret Ajdarpašić položili su temeljni kamen i time označili početak izgradnje najvećeg zabavnog vodenog parka na Jadranu, na brdu Topliš iznad Budve, pišu Vijesti.

Prva faza Vodenog parka bit će završena do 15. srpnja. Kompanije Aquaterra solutions krajem prošle godine zaključila je s Općinom Budva zakup 41.889 četvornih metara zemljišta na 30 godina, uz godišnje plaćanje 240 tisuća eura. Aquaterra Solutions će također kupiti dva milijuna eura vrijednu opremu za vodene parkove koja je sedam godina bila uskladištena u barskoj luci. "U razradi rješenja vodili smo se najvišim svjetskim standardima. Na 42.000 kvadrata vodenog parka bit će, među ostalim, smješteni tobogani za djecu i tinejdžere, tzv. lijena rijeka i bazen s valovima.

Uz opremu iz Luke Bar koju smo kupili od kompanije Polin, koja je broj jedan u svijetu u proizvodnji vodenih parkova, tu je još dodatnih 800 tisuća eura za prvu fazu gradnje. Od rujna će početi druga faza i bit će završena do prosinca, a predviđeno je otvaranje 88 radnih mjesta u sezoni", rekao je Hajdarpašić. Budva će u sljedećih 30 godina od zakupa imati prihod od 17 milijuna eura. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close