Broj korisnika interneta u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu dosegnuo novi rekord

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. siječanj 2017. u 15:32
Foto: Shutterstock

Ukupan broj korisnika Interneta veći je za 6,2 posto u odnosu na kraj 2015. godine i izjednačio se s brojem stanovnika Europe.

Broj korisnika Interneta u Kini dosegnuo je u prosincu 731 milijun, nadmašivši rekord iz prethodne godine, objavile su kineske vlasti, čiji podatak dodatno naglašava važnost elektronske trgovine u poticanju potrošnje u drugom gospodarstvu svijeta.   

Ukupan broj korisnika Interneta veći je za 6,2 posto u odnosu na kraj 2015. godine i izjednačio se s brojem stanovnika Europe, objavio je u nedjelju na svojoj internetskoj stranici Kineski centar za informacije o internetskoj mreži (CNNIC).

Podatak je važan u kontekstu važne uloge elektronske trgovine u nastojanjima vlasti u Kini da ekonomski model više oslone na domaću potrošnju, s obzirom na slabljenje potražnje iz vodećih trgovinskih partnera.

Internetska potrošnja postala je važan dio gospodarstva i njezin udio u rastu BDP-a postupno raste, navodi se u priopćenju.

Sve važniju ulogu kupaca na Internetu potvrđuje i podatak da su 11. studenog, na dan koji je div u tom segmentu Alibaba izabrao za promociju internetske kupnje, na njegovim platformama potrošili čak 17,8 milijardi dolara. Taj je iznos više nego dvostruko veći od rezultata slične petodnevne promocije kupnje u 'fizičkim' trgovinama u SAD-u.

Vlada u Pekingu pokrenula je i projekt "Internet plus", čiji je cilj širenje uloge internetske tehnologije u gospodarstvu.

Na dan 12. prosinca broj ljudi u Kini koji putem Interneta obavljaju platne transakcije dosegnuo je 475 milijuna i uvećan je za 14,0 posto, izvijestio je CNNIC.

Njihovi podaci pokazuju također da je broj građana koji Internetu pristupaju putem pametnih telefona dosegnuo 695 milijuna, odnosno 95,1 posto, signalizirajući da osobna računala odlaze u drugi plan.

Komentirajte prvi

New Report

Close