‘Brodogradilište Bijela treba obavljati remont i servisiranje jahti’

Autor: Poslovni dnevnik , 14. studeni 2013. u 22:00
Žele bolje iskorititi nautičko tržište na kojem Crna Gora ima velike ambicije

Adriatic Marinas, upravitelj marine Porto Montenegro, nudi projekt Crnoj Gori.

Kompanija Adriatic Marinas, koja upravlja velikom marinom za megajahte i naseljem Porto Montenegro u Tivtu u Crnoj Gori predložila je vladi Crne Gore i brodogradilištu Bijela osnivanje tvrtke za remont i servisiranje jahti, pišu Vijesti.

"Analize pokazuju da poslovna djelatnost brodogradilišta u Bijeloj predstavlja opasnost za okoliš, a kako smo dokazali da Crna Gora može biti konkuretna na globalnom nautičkom tržištu, nije logično da se u neposrednoj blizini obavlja djelatnost koja predstavlja rizik po okoliš u kojem živimo", kaže Oliver Corlette, direktor Adriatic Marinasa.Adriatic Marinas drži da bi se u tim planovima mogla oslaniti na znanje i vještine zaposlenih u brodogradilištu Bijela, koju bi u budućnosti moglo funkcionirati koristeći prednosti novog tržišta jahti koje u sve većem broju dolaze u Crnu Goru. "To bi predstavljalo daljnji poticaj novim investicijama u Porto Montenegro i drugim novim projektima u Bokokotorskom zaljevu, ali i na cijeloj obali", dodaje Corlette.

"Imamo jednog od najboljih partnera za ovaj posao, kompaniju Amels Damen koja je dugoročni investitor, a koja želi školovati postojeće radnike Bijele za novu jahting industriju. Kompanija Amels Damen posluje isključivo u skladu s najvišim europskim standardima i ima veliko iskustvo u transformaciji brodogradilišta. Uspjeh koji smo postigli transformacijom u Tivtu, postigli bismo i u Bijeloj", ističe direktor Adriatic Marinasa."Što se tiče naših dogovora s brodogradilištem u Bijeloj, oni nisu ispunili uvjete propisane ugovorom koji se odnose na uklanjanje opasnog otpada. Naši strani partneri nisu zainteresirani za djelomično rješenje ovog problema već žele da se problem potpuno riješi. Time bi lokalna zajednica u Bijeloj mogla odmah imati značajnih koristi od nove, ekološki održive djelatnosti koja počiva na tržištu koje već postoji u Crnoj Gori. Riječ je o jahtama i nautičkoj industriji u Tivtu, poručuje Oliver Corlette.

Komentirajte prvi

New Report

Close