Brnabić: ‘oporba agresivna jer Srbija 3 godine ima suficit’

Autor: Poslovni dnevnik , 04. veljača 2019. u 22:00
Premijerka Brnabić i predsjednik Vučić/Srđan Ilić/PIXSELL

Srpska premijerka Ana Brnabić najavljuje da bi njena vlada mogla i četvrtu godinu u nizu završiti sa suficitom u proračunu.

Srbija je u 2018. godini sačuvala fiskalnu disciplinu koju je uspostavio Aleksandar Vučić kao premijer. To je bila treća godina da smo imali suficit u proračunu, radimo na tome da tako ostane i u ovoj godini.

U nemogućnosti da odgovori na ove rezultate, politička oporba iz nemoći prelazi u agresiju", kazala je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić komentirajući pojavu improviziranih vješala na zadnjem u nizu protesta u Beogradu.

"Ta vješala su politika linča i pokazuju da se nemoć onih koji protestiraju prerasta u agresiju.  Došli smo do toga da oni iznose vješala na ulice, a danas su pod punom ratnom opremom prijetili sinu predsjednika države Aleksandra Vučića. Izuzetno je teško raditi u ovakvim uvjetima. Protesti mi smetaju jer se ne razgovara o rezultatima, već o paušalnim tvrdnjama", dodala je srpska premijerka. Navodeći kako postoji razlika između građana koji protestiraju jer su nečim nezadovoljni i dijela opozicije koji se kako je rekla, "kriju iza tih građana" i nisu im se ni "obratili", premijerka je kazala da želi čuti što nezadovoljni građani imaju da kažu.

 

4 posto

rasta BDP-a očekuje šef misije MMF-a u Srbiji

"Dio opozicije koja protestira ne poštuje nijedan drugačiji stav. Došli smo do vješala, prijetnji predsjednikovom sinu", prokomentirala je premijerka Ana Brnabić. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da će "zbog velikog uznemirenja javnosti" MUP i nadležno tužilaštvo raspisati potragu za osobom koja je na protestu nosila vješala. Odvjetnik Božo Prelević izjavio je kako treba utvrditi da li je slučaj s improviziranim vješalima na protestu namještaljka te jesu li nositelji vješala članovi neke stranke.

"Ako nije namještaljka, također je značajno utvrditi o kome se radi, jer je cijela ideja građanskih protesta suprotstavljanje nasilju, a vješala se mogu tumačiti na razne načine. Ovdje je u pitanju druga stvar da li je podmetanje ili nije podmetanje. Bitno je utvrditi tko su ljudi i čiji su članovi, tko je  za koliko para to nosio", kazao je Prelević, koji tvrdi da je bio u šetnji "i nije vidio vješala. "Meni to djeluje kao namještaljka",  rekao je.  

Podrška Vučiću

MMF zadovoljan Srbijom 
Srbija je postigla odlične rezultate u i jasno je da nastavlja put reformi za sigurnu budućnost, rečeno je na sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s delegacijom MMF-a koju je predvodio James Ruff, šef misije u Srbiji. Ruff je naglasio da je Srbija uspjela "uz teške reforme koje je sprovela ostvariti vrlo dobre fiskalne rezultate i da očekuje da će ostvariti rast od između 3,5 posto i četiri posto BDP-a u 2019".

Komentirajte prvi

New Report

Close